Voorbereiden op de meesterproef: zes stappen van G.U.I.L.D.S.

Met het model MASTERY kun je in de spiegel kijken en de balans opmaken. Maar iedere ondernemer weet dat er niet alleen een balans is, maar ook een winst- en verliesrekening. Dat betekent kasstroom en dus actie! Je wilt aanpakken, stappen zetten. En liefst zo concreet mogelijk. Je weet nu wel waar je staat, maar hoe nu verder?

Er zijn een zestal praktische stappen en wegen om aan de slag te gaan met groei. Groei is noodzakelijk voor ondernemers omdat je altijd, vroeg of laat, het plafond van je onderneming wordt. Werkelijke groei draait om wie je bent, je innerlijke mens. Niet om trucjes, training of technieken. Het draait om hart, handen en heelheid.

De zes letters van GUILDS (gilden) vormen daarvoor een simpel en eenvoudig plan. Deze stappen zijn universeel toepasbaar, zowel binnen als buiten een gilde, en voor elke graad van ontwikkeling. Ook bij dit plan zit de kracht in het dóen, niet in het lezen.

G Guided – Wie helpt jou?

U United – Wie zijn je reisgezellen?

I International – Welke grenzen ga je verleggen?

L Listening – Waar vind je rust?

D Dominance – Van wie durf je te leren?

S Sound – Wat zit er in je rugzak?

-0-0-0-

Bovenstaand model en tekst is bewerkt uit het boek ‘Meesterschap in ondernemen – Een gilde voor groei‘. Elke stap is daar voorzien van een beschrijving, voorbeelden en een lakmoesproef. Ik daag je uit om de zes stappen op een voor jou passende manier in je leven te integreren. Om stappen te gaan zetten. Alleen dan behaal je resultaat. En daar gaat het om.

[wysija_form id=”2″]