Bernard de Groot

Drijvende kracht achter het netwerk van FRISSE BRONNEN is Bernard de Groot.

‘Persoonlijke groei is zakelijke groei – die twee gaan hand in hand. Het één gaat niet zonder het ander. Iedereen is namelijk tegelijk een voorbeeld en een plafond voor zijn omgeving. Zo leidt  persoonlijke groei tot de ruimte voor zakelijke groei. Gandhi zei: “Be the change that you wish to see in the world.” – dat geldt op elke schaal; in de wereld en in een organisatie.’

Motto’s

Persoonlijke groei is zakelijke groei.
Onderzoek alles en bewaar het goede.

Wordcloud

Adviseur, ondernemer, begeleider, reisgezel, ontwikkelaar, verbeteraar, oplossingen, enthousiast, wiskunde, oude beschavingen, niemandsland, jazz, bossa nova.

Inspiratoren

Dave Brubeck, Dag Hammarskjöld, Thor Heyerdahl, Richard Feynman, Derren Brown.

Manifesto

1. Je kunt veel meer dan je nu voor mogelijk houdt.

2. De beperking zit grotendeels in jezelf, in je hoofd en je hart: valse hoop en angsten, gevoelens, gewoonten, aannames, waarheden en bovenal… je ingesleten comfortzone. Je kunt groeien door openheid en jezelf diepere vragen te stellen. Dat is kwetsbaar, vraagt moed en durf.

3. Je staat niet alleen en kan niet alleen leren. We zijn met elkaar verbonden in een groot systeem van afhankelijkheden. De één kan niet zonder de ander. ‘Wie snel wil reizen, reist alleen; wie ver wil komen, reist met anderen’.

4. Groeien houdt nooit op. De reis naar meesterschap is een metafoor voor voortdurende groei en het oprekken van je plafond en je comfortzone.

5. Dat geeft je de grootste vervulling en zo kun je tegelijk onze wereld mooier maken.

Dit zijn mijn overtuigingen, uitgangspunten en uiteindelijk gewoon mijn keuzes. Ze zijn niet bewezen, maar werken voor mij.

CV

Informatie over mijn zakelijke achtergrond en ervaring vind je op mijn LinkedIn-profiel… Maar het nummer ’40 days’ van het Dave Brubeck Quartet zegt minstens evenveel over mij.

Gegevens

  
Tel+31 6 12 44 60 86
Mailinfo@frissebronnen.nl
  
Webwww.frissebronnen.nl
BTW id NL002017809B35
KvK522 400 10 – FRISSE BRONNEN
IBANNL36 TRIO 0198 4699 26

Privacy statement

FRISSE BRONNEN slaat alleen gegevens van klanten op ter directe ondersteuning van de administratie: bedrijf, naam, adres, geboortedatum en mailadres. Deze gegevens worden niet doorverkocht of doorgegeven aan andere partijen. De opslag en verwerking vindt plaats op twee online lokaties: de mailadressen en bestellingen in een WordPress-website met MailPoet, Woocommerce- en Mollie-plugins, gehost door Xolution in Nederland, en de financiële administratie in Exact Online via administratiekantoor Ygrec Baarn.