Bernard de Groot

‘Persoonlijke groei is zakelijke groei – die twee gaan hand in hand. Het één gaat niet zonder het ander. Een leider is namelijk tegelijk een voorbeeld en een plafond voor zijn team. Zo leidt zijn persoonlijke groei uiteindelijk tot de ruimte voor zakelijke groei. Gandhi zei: “Be the change that you wish to see in the world.” – dat geldt op elke schaal; in de wereld en in een organisatie.’

Motto’s

Persoonlijke groei is zakelijke groei.
Onderzoek alles en bewaar het goede.

Wordcloud

Adviseur, ondernemer, begeleider, reisgezel, ontwikkelaar, verbeteraar, oplossingen, enthousiast, wiskunde, oude beschavingen, niemandsland, jazz, bossa nova.

Inspiratoren

Dave Brubeck, Dag Hammarskjöld, Thor Heyerdahl, Richard Feynman, Derren Brown.

Manifesto

1. Je kunt veel meer dan je nu voor mogelijk houdt.

2. De beperking zit grotendeels in jezelf, in je hoofd en je hart: valse hoop en angsten, gevoelens, gewoonten, aannames, waarheden en bovenal… je ingesleten comfortzone. Je kunt groeien door openheid en jezelf diepere vragen te stellen. Dat is kwetsbaar, vraagt moed en durf.

3. Je staat niet alleen en kan niet alleen leren. We zijn met elkaar verbonden in een groot systeem van afhankelijkheden. De één kan niet zonder de ander. ‘Wie snel wil reizen, reist alleen; wie ver wil komen, reist met anderen’.

4. Groeien houdt nooit op. De reis naar meesterschap is een metafoor voor voortdurende groei en het oprekken van je plafond en je comfortzone.

5. Dat geeft je de grootste vervulling en zo kun je tegelijk onze wereld mooier maken.

Dit zijn mijn overtuigingen, uitgangspunten en uiteindelijk gewoon mijn keuzes. Ze zijn niet bewezen, maar werken voor mij.

CV

Informatie over mijn zakelijke achtergrond en ervaring vind je op mijn LinkedIn-profiel…

Maar…

… het nummer ’40 days’ van het Dave Brubeck Quartet zegt minstens evenveel over mij.

Gegevens

Adres Valeriaanstraat 90
3765 ES Soest
Tel +31 6 12 44 60 86
Mail info@frissebronnen.nl
Web www.frissebronnen.nl
KvK 522 400 10 – FRISSE BRONNEN
IBAN NL36 TRIO 0198 4699 26