≡ MENU

Workshop ‘Impact maximiser’
– innovatie uit overvloed

Verrijk de impact van uw business met ‘Impact maximiser’ met de exponentiële ontwikkelingen in de techniek en exponentiële manier van denken.

 995,00 ex BTW

Categorie:

Beschrijving

Schaarste? Abundance!

We leven in een wereld waarin ons denken voortdurend wordt gestuurd naar schaarste en tekorten. En dus schaven we aan de kosten voor meer efficiency. En schrapen aan de oppervlakte voor cosmetische veranderingen.
Ook weten we dat we balanceren op de rand van crisissen, met name ecologisch, en gieten media dagelijks problemen en negatieve berichten over ons uit.

Je zou er depressief van kunnen worden. En dat wordt dan snel een paradigma waarin er maar één kan winnen. Het is mijn hachje of de jouwe. Maar is dat wel de hele waarheid?

Ondertussen verandert onze wereld razendsnel en volgens de voortrekkers van de optimistische Singularity University (o.a. Ray Kurzweil en Peter Diamandis) zelfs exponentieel: de ontwikkelingen gaan steeds maar sneller omdat nieuwe techniek nog veel meer techniek mogelijk maakt. Het ene steunt op het andere, en zo voort. Dat zou wel eens een grote overvloed kunnen geven aan allerlei zaken als energie en computerkracht en verbinding. En misschien wel voedsel en kennis en… Dat opent nieuwe deuren. Nieuwe deuren naar meer impact.

Overvloeds-denken

Stel dat schaarste ‘een halve waarheid’ is. Hoe zou het zijn om stoutmoedig, Bold, te kijken en denken in en uit overvloed? Dat doen Peter Diamandis en Steven Kotler in hun boeken ‘Abundance – the future is better than you think‘ en ‘Bold‘ bewust. Als principiële keuze want juist met deze bril ben je in staat om nieuwe kansen te blijven zien.

Programma op hoofdlijnen

Abundance pyramid DiamandisKansen zoeken doen we in deze workshop zo doelgericht mogelijk: met je eigen ‘business case’. Met je eigen business case ga je aan de slag en wordt in een drie sessies door de drie lagen van de ‘abundance pyramid’ geleid. Telkens word je eigen idee of business case aangescherpt aan de hand van de kansen en ontwikkelingen die vaak net buiten ons zichtveld gaande zijn.

Afwisselend ga je nieuwe kennis en inzichten verwerven, reflecteren, verwerken en vastleggen. En dat drie keer.

Voorafgaand aan de workshop krijgen alle deelnemers een uitdaging om de gedachten te richten. Na afloop krijgt iedereen een verslag van de belangrijkste inzichten.

Belangrijkste resultaten

  • Je haakt aan op de exponentiële ontwikkelingen in de techniek.
  • Je business case wordt verrijkt met de laatste inzichten.
  • Je leert een andere manier van kijken en denken.

“Abundance provides proof that the proper combination of technology, people and capital can meet any great challenge.” – Sir Richard Branson, chairman Virgin Group

Doelgroep

  • (Innovatie) Teams die willen werken aan relevante producten voor de maatschappij.
  • (Innovatie) Teams die groot en wereldwijd willen denken en handelen.
  • Leidinggevenden die meer impact willen halen uit hun organisatie.

Logistiek

Deze workshop duurt een volle dag (9:00 – 19:00 uur) en wordt georganiseerd bij de TU Delft in het Science Center. Begeleiding is in handen van ir. Bernard de Groot, Reisgezel bij FRISSE BRONNEN, en thuis in zowel mens als techniek. Gedurende de dag zullen experts delen van de dag begeleiden.

Investering

Deze intensieve workshop kost €995,- per deelnemer. Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

Informatie

Bel Bernard de Groot, trainer en facilitator bij FRISSE BRONNEN voor meer informatie:
06 – 1244 6086.

 995,00 ex BTWVoeg toe