Workshop ‘Impact Thinking’
– innovatie uit overvloed

Verrijk uw business met ‘Abundance Thinking’ (naar Peter Diamandis) door de exponentiële ontwikkelingen in de techniek en exponentiële manier van denken.

 995,00 ex BTW

Categorie:

Beschrijving

“…a godsend for those who suffer from Armageddon fatigue.” – The Economist

Schaarste? Abundance!

We leven in een wereld waarin ons denken voortdurend wordt gestuurd naar denken in schaarste. In tekorten. En dus schaven we aan de kosten voor meer efficiency. En dat wordt dan snel een paradigma waarin er maar één kan winnen.

En inmiddels weten we dat we balanceren op de rand van crisissen, met name ecologisch, en gieten media een stroom dagelijkse problemen en negativiteit over ons uit. Je zou er depressief van kunnen worden.

Ondertussen verandert onze wereld razendsnel en volgens de voortrekkers van The Singularity University (o.a. Ray Kurzweil en Peter Diamandis, zie foto) zelfs exponentieel: het gaat steeds maar sneller omdat nieuwe techniek nog veel meer techniek mogelijk maakt. En dat opent nieuwe deuren.

 

Overvloed-denken

Stel dat schaarste ‘een halve waarheid’ is. Stel je open voor de mogelijkheid. Hoe zou het zijn om te kijken en denken in overvloed? Dat doen Peter Diamandis en Steven Kotler in hun boek ‘Abundance – the future is better than you think‘ bewust. Bijna als principiële keuze want juist met deze bril ben je in staat om nieuwe kansen te blijven zien.  En dat doen we in de workshop ‘Abundance Thinking’ zo doelgericht mogelijk: met je eigen ‘business case’.

Programma op hoofdlijnen

Abundance pyramid DiamandisMet je eigen business case ga je aan de slag en wordt in een drie sessies door de drie lagen van de ‘abundance pyramid’ geleid. Telkens word je eigen business case aangescherpt aan de hand van de kansen en ontwikkelingen die door de Singularity University worden geïdentificeerd.

Afwisselend ga je nieuwe kennis en inzichten verwerven, reflecteren, verwerken en vastleggen. En dat drie keer.

Voorafgaand aan de workshop krijgen alle deelnemers een kleine uitdaging om de gedachten te richten. Na afloop krijgt iedereen een verslag van de belangrijkste inzichten.

Belangrijkste resultaten

  • Je haakt aan op de ‘exponentiële’ ontwikkelingen in de techniek.
  • Je business case wordt verrijkt met de laatste inzichten.
  • Je leert een andere manier van kijken en denken.

“Abundance provides proof that the proper combination of technology, people and capital can meet any great challenge.” – Sir Richard Branson, chairman Virgin Group

Doelgroep

  • (Innovatie) Teams die willen werken aan relevante producten voor de maatschappij.
  • (Innovatie) Teams die groot en wereldwijd willen denken en handelen.
  • Leidinggevenden die Abundance-denken willen doorgeven aan hun organisatie.

Logistiek

Deze workshop duurt een volle dag (9:00 – 19:00 uur) en wordt georganiseerd bij de TU Delft in het Science Center. Begeleiding is in handen van ir. Bernard de Groot, Reisgezel bij FRISSE BRONNEN, en thuis in de overlap tussen mens en techniek. Gedurende de dag zullen experts delen van de dag begeleiden.

Investering

Deze intensieve workshop kost €995,- per deelnemer. Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

Informatie

Bel Bernard de Groot, trainer en facilitator bij FRISSE BRONNEN voor meer informatie:
06 – 1244 6086.

 995,00 ex BTWVoeg toe